Lliurat el VII Premi a la Millor Tesi Doctoral de la Càtedra AgroBank

8/11/2023
  • Foto premiats

La Universitat de Lleida (UdL) i CaixaBank, a través de la Càtedra AgroBank 'Qualitat i Innovació en el sector agroalimentari', han guardonat a Adrián Bozal Leorri, doctor per la Universitat del País Basc/Euskal Herriko Unibertsitatea, amb el VII Premi a la Millor Tesi Doctoral, i a Héctor Marina García, doctor per la Universitat de Lleó, amb l'accèssit en els guardons que reconeixen els àmbits de la innovació, qualitat o seguretat agroalimentària.

El jurat, format pel director de la Càtedra AgroBank, Antonio J. Ramos, i els membres del Comitè Assessor Científic Tècnic d’aquesta, han premiat Adrián Bozal pel seu treball 'Nitrification control in the framework of sustainable agriculture: the use of synthetic and biological nitrification inhibitors with ammonium-based fertilizers', on planteja el control de la nitrificació mitjançant l'ús d'inhibidors sintètics o biològics per aconseguir una agricultura sostenible al reduir les pèrdues de nitrogen reactiu al medi ambient derivades de l'ús de fertilitzants.

Per la seva banda, l'accèssit s'ha lliurat a Héctor Marina per la tesi titulada 'Utilització d'eines genòmiques per a la millora genètica dels caràcters de rendiment formatger i les propietats de coagulació de la llet d'ovella', on aborda la utilitat de les eines moleculars actuals de seqüenciació i genotipat a escala genòmica per estudiar l'arquitectura genètica subjacent als caràcters de rendiment formatger i les propietats de coagulació de la llet.

El Premi a la Millor Tesi Doctoral de la Càtedra AgroBank està dotat amb 5.000 euros i l'accèssit, amb 1.000 euros. En aquesta edició, s'han rebut 72 candidatures al premi, per damunt de les 62 registrades l'any passat, la qual cosa reflecteix que la consolidació de la Càtedra AgroBank en l'àmbit universitari.

Tots dos premis han estat emmarcats en la 'VIII Jornada Càtedra AgroBank', que s'ha celebrat el 8 de noviembre al Paranimf de la Facultat de Veterinària de la Universitat de Lleó. Sota el títol 'Els sectors oví i caprí de llet davant diferents alternatives de producció formatgera', durant la jornada s'ha analitzat la situació del sector, les alternatives de producció, els aspectes tecnològics, nutritius i culturals del formatge, i els reptes als quals s'ha d'enfrontar en el futur.

Arxiu

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals