El Dr. Josep Usall, nou director general de l'IRTA.

11/07/2018
  • Imatge Josep Usall

El Consell d'Administració de l'IRTA en la seva última reunió del 10 de juliol de 2018 ha proposat a Josep Usall com a nou director general de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), prenent el relleu de Josep M. Monfort i Bolívar, que ha estat al capdavant de l'Institut des de setembre de 2008.
La selecció del nou director general de l'IRTA ha estat un llarg procés que va començar l'agost de 2017 amb l'anunci de l'oferta del càrrec en diversos mitjans nacionals i internacionals per donar-li la màxima difusió. En total es van rebre 49 candidatures dels cinc continents que van ser analitzades pel Comitè Científic Assessor de l'IRTA, que va prioritzar els que va considerar els sis millors candidats. Posteriorment, el Comitè de Selecció nomenat a aquest efecte, on va estar representada l'administració i el teixit empresarial català, va seleccionar els dos candidats finalistes que van exposar les seves candidatures davant el Consell d'Administració de l'IRTA. Un cop finalitzat el procés de selecció, el candidat serà nomenat pel Govern de la Generalitat de Catalunya a proposta de la Consellera del DARP i presidenta de l'IRTA, Teresa Jordà. Aquest procediment s'ha desenvolupat d'acord amb les directrius que estableix la Llei de l'IRTA 4/2009, i amb l'esperit que regeix els centres CERCA del sistema d'R + D + I català.
El nou director general de l'IRTA ha assenyalat que vol ajudar des de la recerca que es fa a l'IRTA als grans reptes amb què s'haurà d'enfrontar el nostre sector agroalimentari i la societat en general, així com mantenir la Institució com un dels principals referents del sector de la investigació agroalimentària dins i fora del nostre país.
Josep Usall i Rodié va obtenir el títol d'Enginyer Agrònom per la UPC el 1991 i es va incorporar a l'IRTA com a investigador el 1992. El 1995 es va doctorar per la Universitat de Lleida. Ha estat director del Servei Tècnic de Postcollita de l'IRTA des de 2002 i Director del programa de Postcollita des 2012. El camp principal de la seva recerca ha estat el desenvolupament d'estratègies de control de les principals malalties de postcollita de fruita i dels patògens de transmissió alimentària en fruites i hortalisses per a consum en fresc i mínimament processades. Ha participat en 37 projectes d'investigació, dels quals 14 com a investigador principal i 5 pertanyents al Programa Marc Europeu, que han resultat en la publicació de més de 160 articles en revistes d'impacte indexades al SCI, 18 capítols de llibre i la col·laboració en l'edició de 9 llibres. Ha presentat més de 150 comunicacions a congressos, entre elles 12 ponències convidades. Ha dut a terme estades de recerca en diversos centres dels EUA, Portugal i Nova Zelanda. La seva interacció amb el sector privat l'ha portat a participar en més de 20 grans contractes amb empreses i és autor de 60 articles de divulgació i de tres patents. Ha estat director d'11 tesis doctorals i és professor en màsters de la Universitat de Lleida. També ha estat membre del comitè editorial de la revista Postharvest Biology and Technology.

Font: IRTA.

Arxiu

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals