El sector avícola espanyol preveu pèrdues de 600 milions d'euros

14/04/2020
  • Pit de pollastre

L'Associació Interprofessional de l'Avicultura de Carn de Pollastre (Propollo) ha traslladat tant al Govern, a través del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, com a la Comissió Europea, a través de l'organització internacional AVEC, la necessitat de prendre mesures “urgents”.

Després d'un increment de la producció de fins a un 25% cap al canal de distribució (grans i mitjanes superfícies, hipermercats i detallistes) a l'inici de l'estat d'alarma, amb els sobrecostos logístics i de personal que això significa, els avicultors van veure estancades les vendes a partir del dia 27 de març, fins als nivells habituals en retail, i sense activitat en bars i restaurants.

L'absència de turisme internacional generarà un descens de demanda de carn d'au ja que s'estima que aquests turistes consumeixen entre 16 i 41 milions de quilos a l'any, per a un consum mitjà de 200g/estada o de 500g/estada.

Per comunitats autònomes, les majors caigudes de consum de pollastre es preveuen a Catalunya (-17,54%), Andalusia (-16,03%) i Madrid (-14%), segons les anàlisis de la interprofessional.

La producció total d'aus (principalment pollastre) està entorn dels 46 milions d'exemplars cada mes, dels quals un 25% es deriven al canal Horeca.

L'enfonsament de la demanda d'aquest canal té un efecte especial en l'apartat de pollastres rostits ja que, segons xifres de l'any anterior, només la seva demanda va representar un 65% de les vendes a l'estiu de 2019, molt lligat a grans esdeveniments i turisme en la costa.

Amb l'objectiu de pal·liar aquests efectes, des de Propollo se sol·liciten línies de subvenció per a incentiu d'emmagatzematge en fred (congelat), incorporació de la carn d'au al programa sectorial del ICEX per a campanyes de suport a l'exportació o reducció d'impostos que graven l'activitat dels ramaders i dels industrials del sector.

FONT: EFEAGRO

Arxiu

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016

Categories

Noticies generals